Home

Wat?

Tarief

Werk

Lof

Test

Contact

Wie?

Publicité aux Pays-Bas

Franse reclame

English

Blog

Vrienden van Krek. Copy & Concept

Krek heeft veel kennissen en zowaar ook een paar vrienden. Sommige van die vrienden zijn klant. En sommige klanten zijn kennissen. Hier een overzicht. We beginnen natuurlijk met de best betalende vrienden en kennissen: de klanten. In alfabetische volgorde.

67
Sixtyseven, want dat is het geboortejaar van de 'founding associates'. Nog een mazzeltje dat die niet twee jaar jonger zijn, want dat geeft toch weer heel andere, minder stichtelijke associaties. Sixtyseven vond Krek. via het internet en legde met een hartelijk "Hebbes" het eerste contact. Het ging toen vooral om teksten voor de eigen site en brochure, maar inmiddels verdienen ze ruimschoots de kwalificatie: dikke vrienden van Krek.

B&D Printing en Media Consultancy
Hans van Waaijen weet álles van drukwerk. Hij begeleidt communicatie- en printprojecten van het eerste idee tot en met het bezorgen bij de eindgebruiker. Door zijn enorme netwerk, dat tot vér over de landsgrenzen reikt, slaagt hij er in voor elke order de beste prijs/kwaliteitverhouding te vinden. Niet voor niets kiest Hans - als het om copy gaat - voor Krek. Slim, Hans!


Museum voor Communicatie
Weer een klant die met een simpele Google-actie op Krek.nl landde. Tot mijn grote vreugde overigens, want niet alleen is het een naam van ehh naam, qua naam, het is ook nog eens een klant die graag tekstueel uit de band springt. Grappige kopregeltjes, originele zinswendingen, taaltrouvailles... bij Muscom kiezen ze voor knapperige teksten, waar de doelgroep wel pap van lust.

ONyVA
Dit kleine maar fijne bureau in Naarden moet het hebben van een paar jonge honden - zowel op account als op creatie - die gewoon lekker doen waar ze zin in hebben. Gelukkig hebben ze smaak genoeg om ervoor te zorgen dat hun klanten (en hun klanten) er blij mee zijn.

Vaz Dias
Een van mijn allereerste klanten. Wat ooit begon als een flirt aan het Singel, eindigde met een zware verliefdheid in Amsterdam Slotervaart. Na de onvermijdelijke breuk en een tijdje ludduvvuddu groeide weer een wat meer rationele maar des te bestendiger relatie aan de Grasweg. Vaz Dias heeft veel jonge, flitsende mensen in huis, waarvan er enkelen tijdens onze lange relatie zijn uitgegroeid tot iets minder jonge maar zeer capabele partners. En het fijne is: account doet stinkend zijn best om de samen gekozen kwaliteitsvoorstellen heelhuids in de media te krijgen.

Jaren50Jaren60
Een gast in ons huurhuis in de Bourgogne doet ook in
vintage Jaren 50 meubels. Mijn handen jeukten om daar nou eens een goede site voor te maken. Een oefening in zoekmachineoptimalisatie. Zelf 'ontworpen' en dat zie je (helaas), maar met uitstekend scorende teksten.

Tot slot de overige vrienden, in Nederland en Frankrijk en elders.

Hotcopy
Jacques Vos is hot, freelance copywriter, en net als Krek E-migrant. Hij is helemaal naar Zuid-Nederland verhuisd, en zoals iedereen weet is dat erger dan Frankrijk. En dan te bedenken dat Jacques (Jakkes) een stuk jonger is dan ik.

De beste corrector van Nederland
Jan van de Staaij houdt niet van verrassingen in zijn leven. Alles moet regelmatig en volgens de regels verlopen. Daarom is hij ook zo'n goede corrector. Ik adviseer mijn klanten hun eigen en soms zelfs mijn teksten nog even via Van de Staaij te doen, om zeker te zijn dat alle akkoords, grafitti's en onmiddellijks correct geschreven zijn. Zelfs de beste tekstenbreier laat immers nog wel eens een spel- of stijlsteek vallen.

La-Vie-en-France
Krek krijgt natuurlijk ook steeds meer vrienden met een Frankrijkrelatie. Jan van der Mars is iemand die het leuk vindt met tips en links te strooien en die bij dezen ontdekt dat wie goed doet, inderdaad goed ontmoet. La Vie en France biedt verhalen over Frankrijk(gangers), waaronder een aantal die zeer goed geschreven zijn, van een zekere Krek..

I search for you
Omdat het internet dichtslibt, vinden mensen het soms lastig om dingen te vinden. Een vakantiebestemming bijvoorbeeld, of een vergaderlocatie... Je moet al bijna een professionele Googler zijn om door het bos de bomen nog te kunnen onderscheiden. Vriendin Karin zag handel in dat bos. Als freelance journaliste met toeristische specialisatie weet zij er de weg. Nu kunnen mensen die zelf als een berg opzien tegen een dwaaltocht op het Internet hun zoekopdracht bij Karin kwijt. Zij komt dan binnen 48 uur met drie passende links. Dat heet isearchforyou!

Chateau de Montjay : maison de vacances
Nog meer vrienden die verhuren. De Waal Eric Warnier woont in de Bresse en verhuurt in de zomer zijn huis in het Bressaanse groen om wat bij te verdienen.

Joke ter Haaft
Alle columns en raadgevingen op Krek.nl en Immogo.nl zijn ook vertaald voor plaatsing op Immogo.com. Dit heilvolle werk is met de nodige soul verricht door Joke, die trouwens ook een
chambres d'hôte heeft.

Vriend vergeten?
Vind jij dat je hier ook moet staan? Mail naar
gregor@krek.nl om me de mantel uit te vegen en je url aan te leveren.

 

Overige links
Als SEO-maniak grijp ik natuurlijk elke gelegenheid aan om links te plaatsen naar websites die ik zelf gemaakt en/of in de markt gezet heb. Daarom hier nog een rijtje 'overige links':

Property for Sale in France
Immogo
Parkengo
Hollandais en France
IVR Manager over Interactive Voice Response
 

Vrienden van KREK.