Home

Wat?

Tarief

Werk

Lof

Test

Contact

Wie?

Publicité aux Pays-Bas

Franse reclame

English

Blog

Voorbeelden van teksten en concepten

"Ja", hoor ik je al protesteren, "Iedereen kan wel roepen dat hij copywriter is. Maar een beetje vrijblijvend je eigen site volteksten, dat maakt je nog geen professionele tekstschrijver. Bewijs het maar eens!"

Nou, goed dan. Hieronder enkele voorbeelden van betaald tekstwerk. Van lollig & jong tot uitermate serieus. Een goede copywriter heeft geen stijl. Hij schrijft immers niet voor zichzelf, maar voor opdrachtgevers en hun zeer diverse klanten. Als het goed is, laat hij daarbij zijn stijl afhangen van het te verkopen product, de gewenste uitstraling van de klant en de smaak van de beoogde lezer. Enfin, daar gaan we:

Opdrachtgever: Kraplak
Adverteerder: Duitt
Product: Inkoop goedkope energie
Doelgroep: 'MKB'
Medium: Website


[visual: packshot]
Goedkoop stroom en gas inkopen is best gemakkelijk
Je bent MKB'er en je baalt van je energierekening. Je wéét gewoon dat je te veel betaalt. Zeker nu de markt vrij is en de leveranciers proberen je over te laten stappen. Om de haverklap krijg je hun mailings: Introductiekorting. Groen Gas. Overstappremie. Windmolenstroom. Nederlandse Energie. Dat knaagt. Je denkt: "Daar liggen kansen. Eigenlijk moet ik dat eens grondig uitzoeken!" Kortom, je wílt wel goedkope energie inkopen. Maar je doet het niet. Want offertes aanvragen, leveranciers van energie vergelijken, contracten oversluiten... Gedoe!

Goedkopere energie kost amper energie
Duitt helpt je besparen op je energiekosten. We beginnen met stroom en gas, omdat daar veel voordeel te halen valt. Zeker als je al jaren bij dezelfde leverancier zit, kan slim energie inkopen je honderden of zelfs duizenden euro's per jaar opleveren. Zonder enige moeite.

Doe dat nou eens!
Eerlijk is eerlijk, je moet nog één keer wat formulieren invullen. Maar dan is het ook echt afgelopen. Met Duitt ben je zeker van de beste energiedeal en kun je alle reclamebrieven opgelucht in de prullenbak schuiven. Dus waar wacht je op? Interesse in besparen op energie? Neem contact op met Duitt!


Opdrachtgever: DeBasis
Adverteerder: Knorr
Product: Griekse Kofta
Doelgroep: 'de consument'
Medium: Allerhande


[visual: packshot]
Even op vakantie in je eigen keuken.
Griekse Kofta, het nieuwe wereldgerecht van Knorr, is makkelijk klaar te maken en ontzettend lekker. Met Kofta zet je iets bijzonders op tafel. Iets heel Grieks ook. Als je je ogen sluit, waan je je in een Grieks restaurantje, waar zachtjes de sirtaki klinkt en iemand roept: "Hóppaaa!" Nu maar hopen dat niemand met de borden gaat gooien.


Opdrachtgever: ONyVA
Adverteerder: Stichting kinderdagverblijven Huizen
Product: website
Doelgroep: 'ouders'
Medium: Online

Kinderopvang is een vak

Een boekhouder zet de hele dag cijfers op een rij, een bakker bakt elke nacht brood en de drukker drukt dagelijks drukwerk. Wij kiezen er voor om elke dag kinderen te begeleiden bij het spelen, eten, slapen en leren. We hebben ervoor doorgeleerd. Kinderen opvangen is ons vak. We doen het met liefde.

Meer weten? Kom praten.

Ben je zwanger en denk je na over hoe dat straks moet? Heb je peuters en wil je weer of meer gaan werken of studeren? Wil je dat je kinderen buiten schooltijd of tijdens de lunch ergens veilig kunnen eten, spelen en leren? Wij hebben vast een plek die past bij de ontwikkeling van jouw kind. Kom een keer praten bij een opvang bij jou in de buurt. [website]
 

Opdrachtgever: Studio Rapides
Secretariële diensten en applicatie-instructie
Doelgroep: bedrijven met secretaresses en secretaresses
Medium: website

[voorbeeld]
Advies voor kantoorlogistiek
Efficiënt werken is vooral een kwestie van de zaken op een rijtje hebben. Dat heeft niks met talent te maken. Het is gewoon een kwestie van wat handige regels aanleren. Met behulp van duidelijke praktijkvoorbeelden brengt Elza van Genderen haar expertise - inclusief alle tips en trucs - met veel plezier over op uw medewerkers.

Een van de belangrijkste voorwaarden voor efficiënt werken is het aanbrengen van structuur. Het optimaal organiseren van zowel de fysieke als de virtuele werkplek. Wat zet je waar neer? Hoe bouw je een heldere mappenstructuur op en hoe geef je een logische kleurcodering aan dossiers zodat je later alles nét zo makkelijk weer terug vindt?

Met instructie van Studio Rapides neemt de efficiency zienderogen toe. Bovendien zorgt de standaardstructuur dat alle collega's ook probleemloos de weg vinden in elkaars computers.

Zie ook de
site.

Opdrachtgever:
Vaz Dias
Adverteerder: Hongaars Verkeersbureau
Product: Hongarije
Doelgroep: 'de consument'
Medium: advertenties in reisbladen en reiskatern dagbladen


[thema: veelzijdig]
Alles wat u verwacht. En meer.
Waar kunt u op de uitgestrekte vlakte staan genieten van het uitzicht op een sprookjesachtig berglandschap, met uw hoofd nog vol van alle culturele rijkdom van een historische Europese stad? In Hongarije. Het land van poesta en Boedapest, van watersport en opera, van culinaire verfijning en ongerepte wildernis. Het land van goelasj, Donau, tsjardas, Tokaj, Bartók en Balaton. Hongarije biedt alle ontspanning en opwinding die een reislustig mens zich maar wensen kan. En toch is Hongarije geen groot land... het past precies in uw hart.

[thema: cultuur]
Een van rijkste landen ter wereld
Hongarije is een relatief goedkope bestemming. De prijzen voor eten, uitgaan en overnachten zijn er laag. Toch is het een zeer rijk land. Zo is er een cultureel aanbod waar veel grotere landen niet aan kunnen tippen. De voormalige koninklijke hoofdstad Buda, op de burchtheuvel in Boedapest, staat op de monumentenlijst van UNESCO. In het machtige koninklijk paleis kunt u uren dwalen langs de grote collectie schilderijen en beelden. En ook de prachtige gotische Matthias-kerk is een bezoek meer dan waard. In Hongarije viert u een voordelige vakantie... en gaat u rijker weer naar huis.

[thema: bewegen]
Hoe een land u kan bewegen
Een zenuwslopende wildwatervaart maken. Op een crossfiets door de uitgestrekte bossen trappen. Als een echte Hongaarse herder te paard de poesta's verkennen. Surfen of zeilen op het grootste binnenmeer van Europa. Urenlang wandelen in de natuur of langs de culturele schatten in Boedapest. Afslaan voor 18 holes op de luxe golf course van Bükk. Een avond lang dansen in de disco's van jongerenparadijs Siófok. Of gewoon rusten, stil genieten aan de waterkant, in een restaurant of in het theater. Natuur, cultuur, culinair... Of u nu fanatiek wilt bewegen of juist rustig aan doen, Hongarije doet uw hart sneller slaan.

[thema: badcultuur]

Schoon genoeg? Kom lekker bij ons in bad!
Hebt u rust nodig? Een vakantie is hét moment om de stofnesten uit uw bovenkamer te spoelen en tegelijk ook uw lichamelijke conditie aan te pakken. De ideale bestemming daarvoor is Hongarije, met haar ontelbare geneeskrachtige bronnen en vijfhonderd jaar oude badcultuur. Vele hotels hebben Turkse baden en natuurlijk is er ook een zeer ruime keuze aan speciale kuurbestemmingen, gelegen in de mooiste natuurgebieden van Europa. Dus of u nu alleen voor de rust komt of om ook aan uw gezondheid te werken, uw vakantie valt nergens zo lekker in het water als bij ons, in Hongarije.

Waarom KREK.?

Jemig, dát vind ik zo moeilijk, van jezelf zeggen waar je goed in bent. Hoe doe je dat? Roepen: "Oh, ik ben zo creatief, qua concept en tekst! Dat geloof je niet, zo creatief als ik ben!"? Hmm, dacht het niet.

Kijk liever even naar de voorbeelden van mijn werk, hiernaast. Gedegen long copy en frisse conceptjes, al zeg ik het zelf. Ik heb vooral veel plezier in het op toegankelijke wijze vertellen van een overtuigend verhaal, ook als het ingewikkelde materie betreft. Bedenk daarbij dat ik relatief snel schrijf en dat ik in de ruim 20 jaar dat ik nu als freelancer werk welgeteld drie keer de afgesproken deadline niet heb gehaald.

Handig is ook dat ik vanuit Frankrijk niet meer 'even een dagje naar de klant' kan gaan. Ik ben dus uitstekend bereikbaar, via +33.970.40.62.35.

Nou, zie je, is het tóch nog gelukt wat sterke punten op een rijtje te krijgen, zij het ten koste van teenkramp en eczeem op onbereikbare plekken. Als uitsmijter nog enkele testimonials van tevreden relaties:

De heer F.H. H.v.G. te B."Het is een rustige jongen met een genetisch bepaald hoog intelligentie- en creativiteitsniveau. Dat hij in de tweede klas van de middelbare school bleef zitten, lag aan zijn dromerige aard. En dat akkefietje met de koektrommel en die haakse slijper? Schromelijk overdreven! Bovendien is dat al ruim 45 jaar geleden. Kunnen we daar nu niet eens over ophouden?"

De jongeheer G.K. H.v.G. en mejufrouw C.A. H.v.G. te M."Die ouwe denkt dat hij grappig is, en veel van zijn klanten trappen daar kennelijk in. Wij in ieder geval niet!"

Mevrouw H.N. te M."Uitstekende tekstschrijver, voor zover ik dat als geboren Japanse kan beoordelen. Hij is in ieder geval zeer fantasierijk. U zou eens moeten horen wat voor verhalen hij verzint als hij weer eens midden in de nacht dronken thuis komt!"

Ook onder de indruk raken van mijn - ahem - indrukwekkende talenten? Neem
contact op!

Wil je liever eerst wat serieuze referenties lezen? Ga dan naar '
Klanten over Krek.'.

Werk van KREK.