Wat doet Krek. ?

Met Chika in Tournus, 2019

Onder de naam Krek. schrijf ik al sinds 1990 freelance web copy en reclameteksten. Online en offline teksten die informeren, amuseren, nieuwsgierig maken, scoren bij Google en in beweging brengen. Zodat de lezers een site bezoeken, een product kopen of een dienst afnemen. Ergens solliciteren. Iets geven aan een goed doel. Een formulier invullen. Glimlachen.

Dit freelance tekstwerk voor Nederlandse klanten doe ik al sinds 2001 als ‘e-migrant’ vanuit Frankrijk. Eerst een jaar of 15 met vrouw en kinderen vanuit onherbergzame contreien. We woonden op een boerderij met een veel te grote (maaien!) lap grond tussen de koeien, maisvelden en kippen. Op een gegeven moment verveelden we ons daar echt te pletter. Zodra de kinderen de deur uit waren, zijn we dan ook verhuisd naar Tournus, een allerliefst historisch stadje in de Zuid-Bourgogne. In het begin was het schrijven op afstand best een beetje eng. Ook al doordat in 2001 de internetverbinding niet altijd even betrouwbaar was. Maar zeker de laatste jaren staat niets een vloeiende samenwerking in de weg. Je kunt mij per telefoon prima vertellen wat jouw tekst moet zeggen. Je stuurt me achtergrondinformatie via e-mail of We-transfer, ik bel je eventueel nog eens op om wat vragen te stellen… en voor je het weet ontvang je de tekst die je nodig hebt om je klant blij te maken.

Simple comme bonjour!

Wil je zien wat Krek. zoal geschreven en bedacht heeft? Voorbeelden van mijn werk vind je op de pagina ‘Copy van Krek‘. Wil je Krek meteen inschakelen of meer weten? Mail me.

Galeriehouder, reisleider en webmaster
Sinds ik in Frankrijk woon, heb ik diverse bijbaantjes genomen. Je moet toch ook wat in de avonduren, nietwaar? We hebben onder meer een kunstgalerie aan huis en ik heb al jaren een succesvolle site voor de verkoop van onroerend goed zonder makelaar
Daarnaast ben ik sinds 2018 twee ochtenden per week per week actief als reisleider voor Engelstalige groepen. Die neem ik dan in een bus mee de Monts de Beaujolais in voor een ‘scenic drive’ door de wijnvelden en een wijnproeverij. Echt pret is dat. Ten eerste vanwege de wijnproeverij natuurlijk. Maar ook omdat ik zo nog eens onder de mensen kom. Bovendien kunnen Amerikanen en Britten – in tegenstelling tot de Fransen – mijn flauwe woordgrappen wél waarderen. En noemde ik al de wijnproeverij?

Oh, en dan zijn er nog diverse websites in het Frans, waaronder het regionale blog De-Tournus.com. Hieronder hangen ook allerlei subdomeinen met gratis sites voor buren, kennissen, vrienden en andere plaatsgenoten. Zoals tailleur-de-pierre.de-tournus.com en vigneron.de-tournus.com. Nou ja, gratis, ze betalen in wederdiensten, zoals korting op onze mooie natuurstenen badkamer, en lekkere locale wijn.

Enfin, je snapt… ik vermaak me hier prima. En wie weet vermaak ik me straks óók met teksten voor jou of jouw klanten?