Krek realiseert zich dat met al dat ge'krek' de persoon chter Krek buiten schot blijft. Wie is Gregor Hakkenberg? Waar komt hij vandaan? Waarom bevatte deze hele site tot nu toe maar n foto van Gregor zelf? Gebruikt hij Krek als een buffer, om afstand te bewaren tot de bezoekers van de site? Waardoor hij zelfs nu nog in de derde persoon enkelvoud blijft schrijven?

Nee, lieve klanten, vrienden en voorbijgangers, ik wil me niet verschuilen. Ik, Gregor Hakkenberg van Gaasbeek, geboren op 21 februari 1959, zal op deze en volgende pagina's mijn verhaal vertellen. Daarbij zal ik me overigens wl beperken tot dingetjes die relevant zijn voor het reilen en zeilen van Gregor Hakkenberg als professioneel copywriter. Dat ik hier persoonlijke informatie geef, doet niets af aan de doelstelling van deze site: sympathie en begrip kweken voor het merk Krek.

De vraag waar het om gaat is:
"Hoe werd Gregor Krek?"

Toen ik van de middelbare school kwam, wilde ik al copywriter worden. Ik weet niet hoe de gedachte ooit bij me opgekomen is, maar vermoed dat mijn vader (een drukker die eigenlijk art director of traffic manager wilde zijn) een tijdje Adformatie heeft geritseld. Ik realiseerde me dat de reclame een vak was en dat je geld kon verdienen door -zoals ik al vaak deed - verhaaltjes te schrijven. Nou, dat leek me wel wat!

Dus toen ik in Amsterdam voor de vorm en de beurs Frans ging studeren (1978), was ik al aan het nadenken over hoe ik zo snel mogelijk copywriter kon worden. Ik solliciteerde bij een oom met een 'hot shop', deed mee aan de Actie Schrijftalent en schreef in mijn vrije tijd reclameconcepten om mezelf te verkopen. In de middagen, avonden en nachten werkte ik als beveiligingsbeambte

 

(klik telkens op het laatste woord om verder te lezen)