Reclame zoals het níet moet…

Ik werk al heel lang in de reclame. Soms zeggen mensen: “Reclame, dat is allemaal leugens”. Maar ik vind juist dat je in de reclame moet proberen zo eerlijk mogelijk te zijn en niet (te veel) moet overdrijven, omdat dit op den duur je imago schaadt. Daarom ben ik ook zo boos als bedrijven ons proberen er in te luizen met hun reclameboodschappen.

‘Liegen’ in de reclame

Gisteren vond ik een schaamteloos voorbeeld. En wel bij OVH, Franse telco-reus en marktleider in webhosting en de verkoop van domeinnamen. Je zou denken dat zo’n enorm bedrijf slimmer zou zijn. Maar helaas.

Ik overwoog om meer server-ruimte te kopen voor een paar van mijn sites, die bij OVH worden gehost. Ze bieden verschillende pakketten, en ik was geïnteresseerd in dit:

Natuurlijk is dat “9,99 €” op zich al behoorlijk kinderachtig. Mensen zijn niet gek. Trouwens, negen,negenennegentig lijkt bijna méér dan een mooi rond tientje!

Wakkosda?

Oké, laten we zeggen: “€10”. 10 euro per maand. Dat is 120 euro per jaar. Niet onaardig!
Maar dan zie ik: “Oh wacht, dat is zonder BTW, dus het komt uit op €11.99 per maand ofwel 12×12 = €144 per jaar.”
En vervolgens realiseer ik me:  “Oh, verdorie! Die €11,99 is alleen voor de eerste drie maanden. Daarna moet je 24,99 euro per maand betalen. Dus het is eigenlijk 3×10 + 9×25 = €255,00 per jaar.”
Dan: “Shit, ook die €25 is weer zonder BTW! Met nog 20% er bij betaal je dus 30 per maand! En je moet voor een jaar bijtekenen. Dus is de uiteindelijke rekensom: 3×10 + 9×30 = €300,- per jaar. Maar liefst tweeënenhalf keer de €120,- die ik op het eerste gezicht dacht kwijt te zijn.

Natuurlijk, er staan geen echte leugens in deze advertentie. En misschien is €300,- per jaar helemaal niet zo duur. Maar ik voel toch teleurstelling. Met deze reclame maakte OVH mij blij met een dooie mus.

Overstappen?

Verder ben ik trouwens best tevreden over OVH en hun klantenservice, dus ik zal niet meteen naar een andere provider verhuizen. Wel heb ik besloten om géén duurder pakket te kopen. Ik maak wel  wat minder vaak back-ups van sites die toch amper veranderen, en wellicht kan ik ook sommige sites wat zuiniger maken in de MB’s. Dan heb ik voorlopig weer genoeg aan mijn huidige pakket. Dikke middelvinger voor OVH.

Niet liegen dus

Overdrijven, draaien, de pil vergulden of een leeg lokkertje gebruiken… het doet je bedrijf geen goed. Als copywriter probeer ik mijn klanten te behoeden voor dit soort sluwe trucs. Ik adviseer ze hun klanten gewoon een helder aanbod te doen. Een serieuze korting. In dit specifieke geval bijvoorbeeld: ‘Het eerste jaar €25,- per maand in plaats van €30‘. Dat is misschien minder spectaculair, maar je neemt je klanten in ieder geval serieus.