Onze vrienden hebben nieuwe buren…Engelse vrienden hebben een huis in de buurt gekocht, helemaal laten opknappen en inrichten als vakantiehuis voor gehandicapten (hij heeft MS). Met tillift (ijzeren zuster), hooglaagbedden en alles wat er verder bij hoort. Zelfs een aanrecht met niks er onder zodat hij in zijn rolstoel kan helpen afwassen en koffie zetten.

Vorig jaar werd het huis naast dat van hen verkocht. De nieuwe buren bouwden een kennel in de achtertuin en daar zitten nu drie grote honden dag en nacht te huilen. Mijn vrienden kunnen niet meer rustig in de tuin zitten en vinden het moeilijk om het huis te verhuren. En ’s nachts lekker slapen is er ook niet bij met dat eeuwige gejank aan je kop. Dat kun je je gasten niet aan doen!

Ik schrijf nu een brief aan die Franse buren en met een kopie naar de burgemeester om te kijken wat er aan te doen is. Ook maakte ik een video om duidelijk te maken hoe vervelend het is. Mijn camerapositie is achterin de tuin, op gelijke afstand van de honden en het terras. Je kunt het stemgeluid van mijn vrienden mooi vergelijken met dat van de honden. Zielig!