Alles onder controle – de ontluisterende waarheid over de Coronapolitiek van Trump

Sinds de uitbraak van de Corona-epidemie in de Verenigde Staten heeft de regering onder leiding van Donald J. Trump weinig anders gedaan dan het gevaar relativeren, feiten onder het tapijt vegen en wetenschappelijke waarschuwingen negeren of ontkennen. Oh, en anderen de schuld geven. De Democrats, de Chinezen, de immigranten en de Main Stream Media hadden het gedaan.

Achteraf blijkt – onder andere uit het interview met Bob Woodward – dat Trump zich wel degelijk bewust was van de gevaren. Hij was alleen bang dat slecht nieuws of moeilijke maatregelen hem stemmen zouden kosten. En Donald Trump is de verpersoonlijking van het Amerikaanse motto “Looking out for number one.”

Hieronder staat de aankondiging van de documentaire ‘Totally Under Control‘ die de afgelopen vijf maanden in het striktste geheim is gedraaid. De film bevat interviews met verzorgenden, onderzoekers, medisch specialisten en verantwoordelijken bij de overheid. Waaronder Rick Bright, ontslagen als viroloog-adviseur van de regering omdat hij Trump niet naar de mond wilde praten. Uit de trailer blijkt dat zij allen ongeveer dezelfde mening aanhangen. Trump en de zijnen hebben er een zooitje van gemaakt, met honderdduizenden doden tot gevolg.

“Wij wetenschappers wisten allemaal wat er moest gebeuren om de pandemie te stoppen. Het plan lag op tafel, maar de politieke machthebbers hebben het genegeerd.” zo beweert Nick Bright. “Het moment is gekomen om onze carrière op het spel te zetten door met echte antwoorden te komen. De wetenschap heeft continu de alarmbellen doen rinkelen, maar de politiek heeft absoluut niets gedaan. Ik heb besloten de bevelen van hogerhand in de wind te slaan en de Amerikanen de waarschuwen.”

De trailer is nu een week geleden gepubliceerd en volgens de site Deadline in de eerste drie dagen al zes miljoen keer bekeken. De volledige documentaire, gemaakt door Suzanne Hillinger, Ophelia Harutyunyan en Alex Gibney komt uit in eind oktober, in de weken voor de presidentsverkiezingen.

Dat zal me een lekkere klapper worden.