De rechtse pers is kwaadwillig en rancuneus

De afgelopen weken werd weer eens duidelijk dat de media aan de rechterkant van het politieke spectrum niet geïnteresseerd zijn in objectieve berichtgeving. Ze steken hun energie vooral in het bedenken van relletjes ter beschadiging van alles wat links is. Zo kopten diverse rechtse media vorige week triomfantelijk:

Rob Jetten pakt vliegtuig naar Groningen!

Dat klinkt inderdaad belachelijk. Dat de minister die probeert iedereen minder te laten vliegen zelf opstapt voor een vlucht van 20 minuten van Amsterdam naar Groningen.
Typisch geval van “Doe wat ik zeg, niet wat ik doe.”

Maar hoe zit het nou eigenlijk echt? Nou, zo:

Een privé-jet van de regering vliegt van Schiphol naar Groningen om daar de koning op te halen die samen met Rob Jetten naar Madrid zal vertrekken voor een officieel bezoek.

Jetten is niet in Groningen. Die stapt dus in Amsterdam in dat vliegtuig, ontmoet de koning in Groningen en vliegt samen met de majesteit naar Madrid.

Meteen heel rechts Nederland over de zeik: “Klimaatminister Rob Jetten pakt regeringsvliegtuig van Amsterdam naar Groningen. SCHANDE! ”

Nee, wat had hij dan moeten doen? Met een auto over de snelweg om exact hetzelfde traject af te leggen als het vliegtuig dat tóch vliegt? En dan die auto leeg terug?

Lieve rechtse medeburgers… als je je nou tóch druk wilt maken over de uitspattingen van links Nederland, verzin dan iets dat er werkelijk toe doet.