Adwordsbarter met petenICT

Wie geniet er niet van geen belasting betalen? Ik niet! Daarom vind ik het ook zo leuk om ruilhandeltjes te regelen. Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje waarin ongeveer en onder meer dit stond:

“Beste Gregor, Ik kwam je ontzettend leuke site tegen. Volgens mij ben jij degene die ik zoek. Ik ontwikkel bij de vleet websites. Het omzetten van bezoekers is mijn specialiteit. Ik kan je nu al vertellen, hoe je meer aanvragen kunt ontvangen via je website. Het liefst richt ik me op het programmeren en designen en niet zozeer het schrijven van de teksten. Dat is niet mijn sterkste punt, mag je best weten. Zou je geïnteresseerd zijn in een soort van ruilhandel in kwaliteitsdiensten?”

De afzender was een jonge ondernemer die inderdaad een paar originele sites heeft gebouwd. Zoals Folderaar.nl, waar je alle mogelijke digitale folders op een hoopje aantreft. Typisch zo’n site waar heel veel mensen blij van worden. Vooral groene krentenkakkers, omdat je dan ondanks een duurzame en verantwoorde Nee/Nee-sticker toch lekker kan kijken wat er goeiekoop in de aanbieding ligt bij de Blokker en de AH.

Enkele Google-acties waren genoeg om te zien dat Maarten, want zo heet hij, niet alleen hete lucht verkoopt. Als je bijvoorbeeld een folder van Albert Heijn zoekt, staat hij op drie.

Nog interessanter is, dat hij diverse andere webdiensten aanbiedt. Zo is hij kind aan huis bij de Google (Pay Per Click-advies) en heeft-ie ook verstand van het ‘(ver)leiden’ van sitebezoekers, zodat die gaan doen wat de bedoeling is. Zoals een huizenadvertentie kopen op Zorro Immo.

En inderdaad kan er nog wel wat verbeteren aan de teksten op zijn eigen sites.

Dus hebben we – beiden blij – afgesproken dat ik zijn aanbod als sitebouwer Googlefähig zal helpen presenteren (lees: SEO content schrijven) en dat hij mij helpt de wat meer technische kanten van mijn intenetnering verbeteren. Waarbij we voor de verandering eens geen wederzijdse facturen gaan schrijven om geld langs de fiscus te pompen.