Bloggers4Good zoekt een Geraldo Vallen

Ik loop al een paar jaar rond met een idee voor een goede doelen-site. Maar ik heb niet de ondernemingszin om het ook van de grond te krijgen. Nou las ik net een stukkie over Geraldo Vallen en ik dacht: “Zó iemand moet het idee oppakken.” Ik ben dus op zoek naar een Geraldo Vallen die aan de haal wil gaan met het volgende idee:

Op de site Bloggers4Good kunnen bloggers en andere webmasters een stukje code ophalen waarmee ze een B4G-advertentieblok op hun site kunnen zetten. Adverteerders die graag MV willen O’en, kunnen via B4G reclameruimte kopen op de deelnemende sites naar keuze. Ze betalen gewoon per 1000 vertoningen en alle inkomsten gaan naar het goede doel.

Dat is het.

Natuurlijk heb ik nog wel meer ideeën over hoe het verder ingekleed moet worden, maar uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat site-eigenaren (ik denk vooral aan de miljoenen bloggers op de wereld die toch geen cent verdienen met hun site) reclameplekken aanbieden en bedrijven daar gaan adverteren. En dat álle inkomsten naar goede doelen gaan.

Voilà. Benieuwd wie het oppikt. Discussie is welkom. Geraldo Vallen ook.