Iemand nog wat goede captchavragen?

Help! Er lekken spammers door mijn captcha. Dat betekent dat ik 40 nieuwe domme vragen met makkelijke antwoorden moet verzinnen. Of op zijn minst tien, en dan vertalen naar het Frans, Duits en Engels.

Wacht, misschien moet ik dit eerst uitleggen. Niet iedereen is thuis in captcha. Dat zit zo, ik heb een website voor de verkoop van Franse huizen van en aan particulieren. Op die site staan formulieren. Om te voorkomen dat een robot die formulieren in kan vullen, zit er een ‘captcha’-programmaatje in. De invuller moet bewijzen dat hij geen robot is door een simpele vraag te beantwoorden. En nu hebben de robots (of in ieder geval één robot) een of meerdere van die vragen door. Dit betekent dat mijn klanten, de huizenverkopers, via het formulier reclame voor Viagra in hun postbus krijgen. De enige manier om het lek te dichten is nieuwe vragen bedenken. Die moeten zó makkelijk zijn, dat iedereen ze kan beantwoorden. Maar wel zo lastig dat robots (en liefst ook taiwanese en nigeriaanse spammers) ze niet kunnen beantwoorden.

Ik heb in het Nederlands bijvoorbeeld vragen als: “De zanger van ‘Opzij, opzij, opzij!’ heet Herman van…” en “De beroemdste tovenaarsleerling is Harry…” en “Een bos is eigenlijk gewoon een verzameling…”. Van die dingen. Wat overigens soms tot ergernis leidt, want een Nederlander die ooit naar de USA verhuisde en nu op zoek was naar een huis in Frankrijk mailde me geërgerd vanwege die ‘domme vragen’ waar hij het antwoord niet op wist. Had nog nooit van Herman van Veen gehoord, en snapte überhaupt niet waar deze rare test toe diende. Maar dit terzijde.

Ik moet dus nieuwe, niet te lastige maar ook niet te moeilijke vragen bedenken en ik heb totaal geen inspiratie. Iemand een paar suggesties?