Dingetjes die ik doe

Soms lijkt het wel een beetje erg over mij te gaan hier. Maar hé, het is mijn blog. En ik weet niet hoe het met jou is, maar mijn hele wereld draait om mij! In de uitgebreide verzameling van dingetjes die ik doe, zit ook een vakje met ‘sitebouw’. Hou me ten goede, ik ben géén sitebouwer en ik zal me ook nooit zo profileren. Maar het overkomt me wel dat ik sites bouw. Dat doe ik dan met het programma Freeway Pro (een soort Quark Xpress voor online lay-out). Meestal maak ik die sites helemaal ‘from scratch’. Zoals de persoonlijke site van mijn gade, deze Japanse site met Franse Brocante en een site over hoe je een huis zonder makelaar in Frankrijk koopt of verkoopt. En natuurlijk mijn eigen Krek.nl en de alternatieve site van Rita Verdonk.

Als het onderwerp minder persoonlijk en de vormgeving minder belangrijk is, kies ik voor de gratis templates die je bij het programma krijgt. Dan ziet het er in één keer tamelijk strak uit, want vormgegeven door iemand met verstand van vormgeving. Templates gebruik ik als ik sites bouw die vooral zijn bedoeld om te kijken hoe ik hoog in de zoekmachines kan komen. Deels om te testen wat er mogelijk is zonder daarvoor mijn ‘serieuze’ sites aan te passen. Deels om er later wellicht wat reclame op te kunnen zetten. Zo bouwde ik een site over ‘Geothermie in de Bourgogne‘ en eentje over ‘Een zwembad bouwen in Frankrijk‘. En werkt dat nou? Soms wel. Die over geothermie staat sinds eind 2009 online en die doet het prima. Het levert allemaal niks op, overigens. En die geothermiesite lijkt tekstueel helemaal nergens naar. Veel te persoonlijk en onprofessioneel. Fransen houden daar helemaal niet van. Om van de kwaliteit van het Frans maar niet te spreken. Nou ja. Het houdt me van de straat.

Goed. Tot zover wat dingetjes die ik doe. Dus naast mijn werk als tekstschrijver en mijn hobby, het schrijven van teksten voor onder meer dit blog, vul ik mijn overgebleven lege uren met uhm… tekstschrijven. Sneu tiepje ben ik eigenlijk.