Inkoopspecialist kiest voor waardebepaling achteraf

Een onderneming die gespecialiseerd is in het selecteren van de beste leveranciers tegen de beste prijs. Die zal wel uiterst zorgvuldig te werk gaan bij het zoeken van een copywriter. Toch? Nou ja, eerlijk gezegd was het de sitebouwer van Buyers United die mij op Google vond, maar de inkoopspecialist zelf ging toch maar mooi akkoord met mijn offerte. Die was dan ook op meer manieren interessant. Ik bood de klant de mogelijkheid deels zélf de prijs te bepalen voor mijn webteksten. Op basis van een gemiddelde richtprijs, waar hij dan onder of boven mocht gaan zitten. Dat was goed.

Ik heb natuurlijk ontzettend mijn best gedaan om binnen de afgesproken deadline een tóptekst te leveren. Met ook nog wat aanvullende opmerkingen en ongevraagd advies. Geheel in lijn met mijn eigenwijze opstelling. Zelf was ik best tevreden over het resultaat: deze site over inkoopadvies, interim inkoopmanagement en collectief inkopen Ook de klant wist mijn inspanningen op waarde te schatten. Aan het eind van de rit mocht ik 25% boven de richtprijs factureren.

Overtuigd zijn, overtuigend schrijven
Voor het schrijven van een goede tekst helpt het enorm als je zelf gelooft in het product. Dat deed ik. Buyers United is een bedrijf dat zeer professioneel te werk gaat, en dat – net als ik – bereid is financieel de nek uit te steken. Ook zij kiezen voor waardebepaling achteraf. No Cure No Pay. Als de klant dit wenst, berekenen deze inkoopexperts een commissie op het behaalde inkoopvoordeel. Dit betekent dat hun klanten geen enkel financieel risico lopen bij het ‘inkopen van inkoopadvies’. Leveren de consultants van Buyers United de klant geen geld op? Dan hoeft hij niks te betalen. Slagen ze er wel in de kosten subtantieel te verlagen? Dan kost dat éénmalig een percentage van die kosten. Maar de jaren daarop blijf je met de met Buyers United ontwikkelde inkoopsystemen gewoon netto stevig besparen. Het is dus echt een (hoe erg het ook klinkt) win/win-situatie.

Oordeel zelf
Ik ga hier verder niet zitten opscheppen over de kwaliteiten van Buyers United en hun prachtige site, met zijn heldere structuur, mooie zakelijke uitstraling en prima teksten. Dat kan iedereen zelf constateren.

Binnenkort wellicht meer voorbeelden van werk voor Buyers United, want we hebben vandaag een briefinggesprek gehad over een volgend project. DM, dit keer. Een mailing, gericht aan grotere bedrijven binnen een bepaalde branche.