Krak bij Krek

KRAK

Gisterenavond lekker aan het indoor langlaufen terwijl ‘Criminal Minds’ via de beamer zorgde voor afleiding, en… KRAK! Breekt zomaar de voetsteunarm af! Gelukkig was ik bijna aan de finish. Maar nu kan ik dus niet meer elliptisch fietsen. En dat terwijl ik de laatste tijd juist zo sportief was. Bijkomende vervelendigheid is dat er nu verdorie een nieuw onderdeel besteld moet worden. Dat betekent telefoontjes naar Décathlon en uiteindelijk de importeur.

Die heb ik net aan de lijn gehad. Ze zijn allemaal even hulpvaardig en vriendelijk en ik krijg ook keurig antwoord op mijn in kreupel technisch Frans gestelde vragen. Desondanks ben ik niet erg tevreden. Wat blijkt namelijk… het gewraakte onderdeel kost inclusief 8 euro verzendkosten 135 euro! En het lijkt me dat ik er twee nodig heb, want die andere stabeugelveer gaat binnenkort natuurlijk óók naar de ratsmodee. Nou kon ik bij de gratie Gods (die lieve jongen aan de telefoon heeft met zijn supervisor gesproken) 20% korting krijgen. Zo komt vervanging van de twee flexibele loopvlakstangen op 211,38. Ongeveer 50% van een compleet nieuw apparaat!

Goede raad is nu duur. Ik ben bang dat ik maar eens op het web moet gaan rondkijken of ik niet ergens zo’n ding tweedehands op de kop kan tikken. En in de tussentijd misschien op een echte fiets de natuur in? Maar hoe moet het dan qua afleiding?