Nieuw! Een Nieuwsbrief die gelezen wordt!

Wivé Techniek, een van de klanten van een van mijn klanten, is gespecialiseerd in slijtagepreventie. Niet wat je noemt een sexy product. Toch is het een leuke opdrachtgever, omdat ze niet blijven hangen in de techniek. Er is alle ruimte voor het laten zien van een menselijk gezicht. Zo mocht ik bij het volschrijven van de website in redelijk normale taal met de bezoekers ‘praten’, in plaats van alleen maar feiten op te lepelen (wat we overigens ook doen).

Toen Wivé Techniek aan ONyVA vroeg een nieuwsbrief te maken, stelden we voor er een heel gevarieerd magazine van te maken, met naast obligate onderwerpen als het voorstellen van personeelsleden en het beschrijven van succesvolle projecten óók ruimte voor ontspanning, jolijt en reflectie. Dat mocht. We maakten een ding van acht pagina’s met onder meer interviews met een klant en een leverancier, en een stuk over een medewerker met een bijzondere hobby. Maar ook enkele ‘faits divers’ en een filosofische column.

De reacties waren weinig verrassend. Natuurlijk vinden klanten het leuker om gekieteld te worden dan doorgezaagd. De nieuwsbrief werd zeer positief ontvangen en Wivé besloot dan ook op dezelfde voet door te gaan.

Inmiddels is Nieuwsbrief nummer twee uit. Ook nu weer krijgt Wivé louter positieve reacties. Klanten beginnen er uit zichzelf over en halen informatie aan uit de artikelen, zodat duidelijk blijkt dat ze de Wivé Nieuwsbrief ook echt helemaal gelezen hebben. Het ding leeft!

De website van Wivé. De eerste nieuwsbrief als pdf.