Nieuw van Krek.: Copytaria!

Je weet wellicht dat ik een site heb waar particulieren hun Franse huis te koop kunnen zetten. Ik regel de vertalingen, zorg voor reclame en een goede Google-ranking… allemaal gratis. Tenzij je je huis ook echt via mijn site verkoopt. No Cure No Pay.

Nou dacht ik… kan dat misschien ook met teksten? Dat je een tekst laat schrijven door een copywriter en dat je achteraf kunt betalen. No Cure No Pay. Dat kon niet, maar kan nu wel. Sterker, waar je bij mijn huizensite vooraf te horen krijgt wat de prijs voor succes is, mag je op Copytaria zélf bepalen wat je wilt betalen.

Dat is nieuw! Dat is fris! Dat is innovatief! En “Ja”, zul je zeggen, “Dat is belachelijk!” Want wat als die opdrachtgever achteraf zegt: “Dank u hartelijk!” en de schrijver afscheept met een schijntje?

Tja, dat kan natuurlijk. Maar ik denk dat het gros van de ondernemers billijk genoeg is om wél een reëel bedrag te betalen. Zeker als ze erg tevreden zijn over het geleverde werk. Bovendien heb ik een soort rankingsysteem ingebouwd, waardoor slecht betalende opdrachtgevers al gauw ontdekken dat er alleen nog heel slechte en wanhopige tekstschrijvers voor ze aan de slag willen.

Enfin, ik ga dat hier niet allemaal nog eens uit zitten leggen. Ga gewoon zelf kijken op Copytaria, dan snap je snel hoe het werkt.

Naast de discussie hier loopt er ook een interessant draadje op het forum van Higherlevel.nl. Overigens een interessante plek voor innovatieve ondernemers.