Nieuwe blogteksten voor Olthuis Recycling

Olthuis Recycling vetput legen frituurvet ophalenMijn klant reclamestudio Nummer 3 in Elspeet vroeg me een tijdje geleden om de website van hun klant Olthuis Recycling te schrijven. Een interessante klus, want zo steek je weer eens iets op over vetrecycling. Bovendien is het prettig werken voor Olthuis, waar ze begrijpen dat een investering in een goede website uiteindelijk meer oplevert dan het kost. Ze hebben dan ook een heel moderne site laten bouwen, en die gevuld met veel nuttige informatie over het ophalen en recyclen van vetten en plantaardige oliën. Daarnaast hebben ze nog een aparte site over frituurvet inzamelen als manier om geld te verdienen voor een vereniging of een ander goed doel. Zoals wij vroeger deden met oude kranten ophalen voor de korfbalvereniging, of met melkdoppen voor Afrika (ja, ik ben alweer een dagje ouder, maar nog reuze kwiek, heur!).

De positie van Olthuis Recycling in de zoekresulaten

Nu de basis van de website af is, gaan we gewoon lekker door met SEO-teksten schrijven voor het hoofdstuk ‘Nieuws en verhalen’. Het blog dus. We doen dit natuurlijk op basis van SEO-onderzoek en dus voor zorgvuldig geselecteerde zoekwoordcombinaties, zoals ‘vetput vervangen‘ en ‘vetafscheider plaatsen‘. Samen met het reclamebureau houden we vervolgens goed in de gaten hoe in de resultaten van Google de positie van Olthuis Recycling verandert op specifiek deze zoekwoorden. En ja hoor, Olthuis Recycling stijgt!

Met de nieuwe site en de blogteksten heeft het familiebedrijf zich inmiddels met diverse belangrijke (dat wil zeggen veel gebruikte) zoekwoorden in de bovenste regionen van de zoekresultaten weten te nestelen. In de branche van Olthuis Recycling levert dat meteen meer business op, zodat ze de investering in de site-content snel terugverdienen.

Olthuis recycling frituurvet vetton ophaalappOlthuis Recycling in heel Nederland

Overigens heeft reclamebureau Studio Nummer 3 voor Olthuis ook een speciale app ontwikkeld, waarmee klanten met een druk op de smartphone-knop een oproep kunnen laten uitgaan dat hun vetton opgehaald moet worden. En omdat de Olthuis vrachtwagens elke dag in heel Nederland op pad zijn, kunnen ze de klant snel bedienen.

Ik vind het leuk om voor klanten als Olthuis Recycling te schrijven.

Ze geven me niet alleen veel vrijheid qua stijl en inhoud, maar ze hebben ook heel concrete producten en diensten, waardoor je altijd iets te vertellen hebt. Verder helpen ze bedrijven en burgers op een milieuvriendelijke manier van hun gebruikte bak- en frituurvet af. Al het vet dat Olthuis ophaalt wordt namelijk gerecycled tot biodiesel, een brandstof die 80% minder broeikasgassen produceert dan gewone diesel. En schrijven voor de ‘good guys’ is altijd leuker en motiverende dan voor bedrijven die alleen maar bezig zijn met geld verdienen.

Wil jij ook goede SEO-teksten voor je website of blog?

Kies dan voor een SEO copywriter die niet alleen de zoektermen op de goede plek zet, maar die bovendien een boeiend verhaal weet te vertellen. Zelfs over zoiets banaals als het riool ontstoppen of het legen en reinigen van een vetafscheider of vetput.