Politie in de slachtofferrol

In de krant tref ik een berichtje over het toenemende homogeweld in de hoofdstad. Kennelijk wordt er wat afgemept met die polstasjes, denk ik nog naief. Maar nee, zo lees ik verder, het gaat om geweld tégen homo’s. Dat neemt af, volgens waarnemend burgemeester Asscher, maar toe volgens de mensen die er écht verstand van hebben.

Om potenrammers op heterdaad te kunnen betrappen, overweegt de politie nu lokhomo’s in te zetten. Lokhomo’s. Ik doe mijn best om me voor te stellen wat ik daaronder moet verstaan. Waarschijnlijk politieagenten die zich op de openbare weg heel nichterig gaan gedragen. In de hoop daarmee aggressieve reacties uit te lokken van (vermoed ik) opgeschoten moslimmacho’s. En zodra die dan handtastelijk worden, ontpopt Albert Verlinde zich als Peter R. de Vries en worden de vermeende potenrammers ingerekend. Puntje voor de politie.

Goed plan. En volgens mij ook erg lollig om te doen. Kunnen die agenten eindelijk eens hun acteertalent tonen en onder de bezielende aanwijzingen van de buurtregisseur hun aantrekkelijke collega lekker vól op de bek pakken. Geil! Ehm… alles voor de goede zaak, nietwaar.

Intussen schijnen er ten burele meer van dit soort plannetjes rond te zingen. Want naast homo’s zijn er nog wel wat andere makkelijke doelwitten te bedenken. Zo schijnen ook joodse menschen regelmatig mikpunt te zijn van geweld op straat. Dus moeten er ook lokjoden worden ingezet. Ersatzjoden, die zich voorzien van lokkeppel en loklokken opzichtig joods gaan lopen gedragen in de hoop zo moslimgeweld uit te lokken. En dan: ‘baf’ in de bajes met dat geteisem.

Voor geweldplegers lijkt me dit wel tot verwarrende situaties leiden. Je weet niet meer waar je aan toe bent. Een handtasje roven van een rondschuifeldend rollatoroudje? Kijk uit, wie weet is het een bedotbejaarde! Een breezersletje de garagebox in sleuren voor een lekkere gangbang? Ja, zal je net zien dat het een valdel is. Je zou er paranoïde van worden. Zit je als pedo lekker op een bankje bij de speeltuin de klauterende kleintjes te observeren, langzaam voldoende libido opbouwend om er eentje te grijpen. Blijkt de politie je wéér een stapje voor, met een speciaal getrainde en slim vermomde antigewelddwerg: de verneukkleuter. Echt, zo is er geen lol meer aan!