SEO Tekstschrijver gezocht? Krek. gevonden

Ik ben een beetje miesch en gaar. Net een uur in het Franglais zitten chatten met een Franse webontwikkelaar over een Engels document voor de bouw van een Nederlandse site. Whoufff, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Tijd voor een opbeurend stukje, vol van zelfingenomen borstklopperij. Dat is toch wel hét recept voor een goed humeur, zo tegen het sluiten van de dag.

Vandaag wilde ik eens opscheppen over mijn zeer geslaagde weblog. Jawel, dit. Het feit alleen al dat jij hier nu zit te lezen, met een wat cynisch glimlachje om de lippen, is al een teken dat het werkt. Maar er is meer en harder bewijs. Volgens mijn statistieken wordt blog.krek.nl namelijk de laatste dagen steeds vaker gevonden met de zoekopdracht ’tekstschrijver gezocht’. Dit kan betekenen dat er meer tekstschrijvers op zoek zijn naar werk. Ze hopen op het net een advertentie te vinden met de kop ‘Tekstschrijver gezocht’ en belanden op mijn blog. Maar ook mensen die een tekstschrijver zoeken, zullen soms de combinatie ’tekstschrijver gezocht’ gebruiken. Wat eigenlijk niet erg slim is, want als je een tekstschrijver zoekt, kun je beter zoeken op ’tekstschrijver aangeboden’. Maar goed, niet iedereen denkt altijd even logisch na.

Hoe dan ook, blog.krek.nl wordt gevonden op deze trefwoorden. En dat is fijn. Immers! Een van de redenen dat ik dit blog begonnen ben, is om mijn vindbaarheid te verhogen. Mijn gewone site www.krek.nl doet het heel aardig onder “copy en concept” en zelfs bij “freelance copywriter” scoor ik goed. Maar daar houdt het wel een beetje mee op. Bij moderne combinaties van zoektermen voor web-copywriters (denk aan SEO Tekstschrijver, freelance SEO-copywriter), was krek.nl virtueel onvindbaar. En dáár moest dit blog verandering in gaan brengen. Je moet als copywriter nu eenmaal zelf ook doen wat je anderen adviseert. Ik kan moeilijk tegen mijn klanten roepen dat actuele, steeds vernieuwde content belangrijk is om te scoren bij de zoekmachines, en dan zelf mijn site tien jaar nagenoeg zonder aanpassing online laten staan. Want dat was wel wat er gebeurde. Tussen 1999 en nu is krek.nl nauwelijks veranderd. Schande!

Kortom, het was hoog tijd voor een dosis ‘practice what you preach’. Vandaar dit blog. En dan is het hartverwarmend om te zien dat het al binnen een paar maanden wat oplevert. In de ‘recent keyword activity’ van mijn goeie ouwe www.krek.nl staat nog steeds hetzelfde lijstje (dit blijft over uit de laatste 20 resultaten, ontdaan van de doublures):
gregor hakkenberg
freelance copywriters
freelance copywriter
krek
copy en concept
reclame frankrijk
wat is seo copy

Die laatste is verrassend. Maar niet representatief, want ik vind krek.nl niet bij de eerste 50 resultaten met deze combinatie. Daar is dus iemand echt aan het graven geweest. Bij blog.krek.nl is dat heel anders. Dit zijn de laatste trefwoorden van vandaag (zonder doublures):
wat is onderkast in word
leuke blognamen
tekstschrijvers gezocht
seo tekstschrijver gezocht
tarief tekstschrijver per woord
tekstschrijver gezocht
teksten schrijven bedrag per uur
“kan ik hem bij Utrecht”
krek zo ist
woordgrap definitie
tekstschrijvers gevraagd
typografie neptekst
freelance tekstschrijver gezocht
jolante cabau van kasbergen
senseo lidl
tekstschrijver gevraagd

Ik heb er een paar hoogtepunten uitgelicht. Dit blog blijkt dus prima te scoren op de combinatie ‘SEO tekstschrijver gezocht’, en ook op zoek naar de definitie van de woordgrap kom je al gauw bij Krek. terecht. Ik doe het er voor.

Naschrift: nog een beetje aan het freewheelen en zoektermen uitproberen. Krijg ik nog een fijne verrassing voor het slapen gaan. Wat blijkt… mijn recente aanpassingen van de homepage van www.krek.nl leveren óók resultaat op. SEO in de titel toegevoegd en kijk: freelance SEO tekstschrijver gezocht?

Nog een naschrift: Als je een freelance tekstschrijver zoekt en je wilt meer keuze dan Krek., dan kun je ook eens gaan kijken bij Copytaria. Daar staan SEO copywriters, tekstschrijvers, redacteuren, journalisten en zelfs correctoren ingeschreven die voor je aan de slag gaan op basis van ‘No Cure No Pay’. De opdrachtgever bepaalt achteraf wat hij wil betalen. Zpannend!