The Bitch is BACK! Standpunten Rita Verdonk & Ton

Vorige week zag ik haar weer bij Pauw en Witteman. Ze zat te kraaien van plezier. Haar partijbeweging gaat in maar liefst 40 gemeenten meedoen aan de raadsverkiezingen. Dat er nog steeds geen partijprogramma ligt, dat de standpunten van Rita Verdonk en TON uiterst vaag zijn en dat het goede mens zelf nog steeds niet behoorlijk uit de woorden kan komen doet kennelijk niet ter zake bij het doorgaans zo kritische journalistenduo. Waar Pauw onlangs nog een moslimbaard bewust zat te provoceren tot deze gepikeerd de studio verliet, kreeg Verdonk na een steek onder water van Freek de Jonge alle ruimte om zich te profileren als het geweten der natie. Het gal steeg me direct weer naar de keel.

Verdonk neemt de gemeentelijke achterdeur
Deze populiste, deze hypocriete met alle winden meezwalkende non-valeur lijkt weer vaste grond onder de voeten te krijgen. Terwijl een korte blik op haar site leert dat ze niets anders doet dan lippendienst bewijzen aan de gevoelens van angst en xenofobie bij de Nederlandse kleinburgers. Een site vol standpunten, maar zonder oplossingen. Nederland moet dit, dat moet verboden worden… loos gebrulboei van een stuurloos wicht. Enfin, ik moet om mijn hart denken.

Standpunten van TON
Kijk bijvoorbeeld eens bij het hoofdstuk integratie: “Nieuwkomers tekenen een overeenkomst betreffende rechten en plichten, leren de Nederlandse taal, leren het principe van ons rechtssysteem en worden op deze kennis getoetst. In Nederland wordt in het publieke domein Nederlands gesproken.. Nieuwkomers moeten in onze samenleving kunnen alleen succesvol zijn als zij Nederlands spreken
Het is allemaal even dwingend en schoolmeesterachtig. Als Frankrijk deze criteria zou handhaven voor ‘nieuwkomers’, wordt morgen 80% van de pensionado’s terug naar Nederland geschopt. Bovendien is het een gotspe om in een artikel waarin je goed Nederlands eist te eindigen met een zin zonder punt en mét een koei van een taalfout.

Al het gajes in de bajes
Een goeie is ook ‘Criminaliteit onder allochtonen’. Ja, echt, daar heeft TON een apart standpunt over. Dat is namelijk een apart probleem dat apart moet worden aangepakt. Rita Verdonk vindt dit: “TROTSOPNEDERLAND staat op het standpunt dat criminele allochtonen harder moeten worden aangepakt. (…) Een duidelijke en harde aanpak van deze jongens is nodig(…). Zowel de jongens zelf als hun ouders of verzorgers moeten worden aangepakt. Jonge criminelen die nog aanspreekbaar zijn worden heropgevoed in speciale inrichtingen. Zwaardere criminelen worden ondergebracht in leegstaande cellen. De ouders van deze criminele jeugd worden door het inhouden van de kinderbijslag en toewijzing van verplichte opvoedingsondersteuning op hun verantwoordelijkheid gewezen.

Zijn dit oplossingen? Nee, het is een eis tot ‘aanpakken’. Zal dit aanpakken de criminaliteit onder allochtomen verminderen? Nee. Iedereen weet dat gevangenisstraf helemaal niet helpt tegen criminaliteit. En heropvoeding in speciale kampen lijkt me ook niet echt een positief effect sorteren. Rita Verdonk is gevangenisdirecteur geweest, dus die zal dat óók weten. Maar het gaat er ook niet om de criminaliteit onder allochtonen op te lossen. Het gaat om het tonen van daadkracht en het verwoorden van een onderbuikgevoel: AANPAKKEN die kutmarokkanen

Overigens huldigt TROTSOPNEDERLAND het gelijkheidsbeginsel (tegen positieve of negatieve discriminatie). Betekent dit dat ook ouders van criminele kaastokkies hun kinderbijslag kwijtraken en onder curatele van opvoedingsondersteuners worden gesteld? Als ik dat schorriemorrie in het kielzog van Rita zo eens bekijk, betwijfel ik of de achterban van TON daar blij mee zal zijn.

De uitlaatklep van Krek.
Neen, als ik Rita zie, gaat het overal jeuken. Dan moet ik iets doen. En omdat satire me meer ligt dan demonstreren, heb ik maar besloten wat nieuwe avonturen aan de Trotstrut toe te voegen. Helemaal geen tijd voor, maar ik moet toch ergens naar toe met al die ergernis.

Ook mijn reclame-ervaring kan ik naar hartelust uitleven op de alternatieve site van Rita Verdonk. Heb jij al zo’n Trots op Nederland Buttplug? Bestel hem snel in de TON WEBSHOP!

Naschrift
Het is de bedoeling dat dit artikel bij Google op nummer 2 komt te staan bij de zoekopdracht ‘Standpunten van Ton’ en ‘Standpunten van Rita Verdonk’. Dus eventuele directe linkjes zijn welkom.