Tout le monde en parle

In de afgelopen weken ben ik diverse keren geïnterviewd. Sommige journalisten zijn erg goed, vragen intelligent door, proberen het verhaal te begrijpen. Anderen maken vooral aantekeningen, waar ze dan – zo lijkt het in ieder geval – later het begrip alsnog uit proberen te peuren. De meesten vinden het geen probleem om het verhaal even te laten lezen voor publicatie. Ze beloven weliswaar niet dat ik het mag veranderen, maar staan wél open voor suggesties en aanvullingen.

Zo niet de journalist van de Journal de Saône-et-Loire. Die wees mijn herhaaldelijk herhaald verzoek tot nalezen resoluut van de hand. Dat was “Tegen de Professionele Beroepscode”. En hoewel ik slechte ervaringen had met een van zijn collega’s – fouten die zelfs mede aanleiding waren voor een kostbaar juridisch proces – besloot ik hem te vertrouwen.

Onterecht, zo blijkt nu. Er staan een paar storende fouten in het artikel, waaronder een die me opnieuw geld kan kosten. De journalist legt uit dat ik na het verbod op mijn site Immogo de nieuwe site Zorro Immo ben begonnen, waar de verkoper 50 euro moet betalen voor een advertentie plus een kleine 1% bij de verkoop! Terwijl dat laatste juist de reden was waarom ik vervolgd werd!

Die kleine 1% volgens staffel is het systeem dat ik hanteer voor de nieuwe versie van Immogo, pas online gekomen na het winnen van mijn hoger beroep. Nu moet ik dus een rectificatie gaan vragen, omdat anders dit verhaal weer tegen me gebruikt kan worden.

Wat een lul zeg.