Jaren’50 Jaren’60-nostalgie, nu als nieuw met Bel Air meubels

Ik ben nipt geboren in de jaren ’50, en opgegroeid in de jaren ’60. Bovendien heb ik een tijdje in Zuid-California gewoond en gewerkt. Dat drukt toch een stempel. Vanmiddag reed ik door Louhans (Saône-et-Loire) en bij het benzinestation stond een prachtige rood-witte Chevvy Mustang uit de jaren ’60. Een James Dean-auto. Tenminste, ik weet niet of de goede man ooit levend of dood gevonden is in een Mustang, maar voor mijn gevoel is dat de testosteronste klasbak ooit. Toevallig dat ik hem zag, want ik ben net bezig met een website bedoeld om de nering van een klant een beetje hoog in de zoekmachines te krijgen. En dat gaat dus de hele tijd over de sixties en de sixties. En dan voornamelijk over Bel Air Meubels. Ik had er nog nooit van gehoord, maar begrijp natuurlijk wel dat de naam refereert aan de al minstens zo beroemde Chevrolet Bel Air. Mijn droom was ooit er een te bezitten uit mijn geboortejaar, 1959. Het toppunt van gevleugelde chromen geilheid.

Eigenlijk vind ik de 1957 Bel Air iets mooier want die is realistischer van proporties, maar dat zal mijn calvinistisch-Hollandsche inborst wel wezen. Hoe dan ook, ik zit dus helemaal in de Fifties dit weekend. Met Bel Air stoelen, Bel Air tafels, Bel Air sofas en zelfs complete Bel Air interieurs. Bekend van de serie ‘Happy Days’ en natuurlijk de musical ‘Grease’. Altijd mooi gevonden, en dat zal ook altijd zo blijven.

De site die ik aan het maken ben, wordt tamelijk simpel. Ik ben nu eenmaal geen ontwerper. Het is puur een vehikel om mijn SEO-teksten te dragen: page titles, page descriptions, urls en natuurlijk de bodyteksten. Alle bezoekers worden doorgeleid naar de oude site van de klant. Al hoop ik dat deze binnenkort zal besluiten om deze maar op te doeken. Dan kan hij op het door mij speciaal voor dit doel aangekochte domein http://jaren50jaren60.nl zijn nieuwe webshop inrichten. En als het dan een beetje meezit, kan ik uiteindelijk misschien toch zo’n Chevvy Bel Air aanschaffen. Op schaal dan toch.

Update: inmiddels staat de door mij in elkaar geknutselde en volgeschreven site bij Google op nummer 1 als je zoekt op ‘Jaren 50 meubels‘. En op 1 én 2 bij de zoekopdracht ‘jaren 50 diner interieur‘. De helft van de circa 750 bezoekers per maand vertrekt naar de site van de opdrachtgever. Missie geslaagd.