Coaching voor kandidaat-copywriters

Het stikt volgens mij van de mensen die denken dat ze goed kunnen schrijven – en die het misschien ook echt kunnen! – maar die er niet in slagen het bastion van de gevestigde reclamekliek binnen te dringen. Want je kunt een uitstekende consultant, straaljagerpiloot of webdesigner zijn, als je daarnaast ook tegen betaling teksten wilt gaan schrijven, is het niet makkelijk een ingang te vinden. Al was het maar omdat iedereen altijd voorbeeldteksten wil zien. En wel serieus reclamewerk, dus geen vrijblijvende stukjes in een clubblad of diepgevoelige fantasieverhalen.

Om mensen met commerciële schrijfaspiraties een kontje te geven, bied ik me nu aan als copy-coach. Ik verstrek schaduwopdrachten, zodat een junior copywriter échte, realistische briefings krijgt als basis voor een mooi gevarieerd portfolio. Natuurlijk zal ik de tekstexercities ook beoordelen, corrigeren en nabespreken, zodat de leerling-tekstschrijver snel de nodige technieken onder de knie krijgt. Verder kan ik eventueel wat tips geven over manieren om nieuwe klanten te vinden. En ook het samen opstellen van een goede website behoort tot de mogelijkheden.

Eerder heb ik dit soort begeleiding wel eens gratis gedaan, maar dat is veel te vrijblijvend. Bovendien… zat ik me daar nieuwe concurrenten op te leiden zonder dat er ook maar iets tegen over stond. Gekke Gerritje. Mijn spirituele en concrete steun als copywriting-goeroe is dus niet gratis. Ik bereken de helft van mijn normale uurprijs. Per opdracht vooruit te betalen, zodat er ook een beetje druk op staat om de deadline te halen.

Goed. Ik herhaal mezelf, want het staat natuurlijk allemaal gewoon hier.