Communicatie van het Museum

Ik heb al eens eerder trots gemeld dat het Museum voor Communicatie mij koos als tekstleverancier. Was ik al blij met die uitverkiezing, de samenwerking maakte me nog veel vrolijker. Wát een leuke klant!

Weet je waarom? Het Museum van Communicatie – bij monde van mijn contactpersoon Marlies Dingenouts – willen unieke reclame. Geen keurige opsomming van de tentoonstelling en de activiteiten, maar iets dat écht leuk is om te lezen. Met grapjes, relativerende opmerkingen en zelfs een vleugje regelrechte onzin. Kun je mij één klant noemen die een tussenkop als GBWORK SWUT BLBLBL goed zou keuren? Nee, dat dacht ik al.

Nou is het ook een verduiveld leuk museum. Met veel doedingen en belevenissen voor jongeren van – pak ‘m beet – 8 tot 18. En wie een béétje ouder is, weet hoe heerlijk ontspannend een museum is als je kinderen zich er vermaken. Zelfs de grootste cultuurbarbaar voelt zich er thuis met zijn gezin. Die schuift namelijk gewoon achter een lekker stuk Dudok Appeltaart en laat de kinderen ook lekker schuiven.

Binnenkort mag ik nog een paar klusjes voor ze doen en ik zie er echt naar uit. Mochten er andere klanten zijn die graag een originele, onderhoudende tekst zoeken… ik ben altijd in voor een lolletje. En beloof dat ik nooit meer een tussenkopje in het buitenaards zal schrijven.

Voor wie het intereseert, hier twee jpg’s van de buitenkant en de binnenkant van de folder. Ga er eens langs. Het is echt een van de leukste musea in dit kwadrant van de melkweg.

Oh ja, de vormgeving is van LAVA. Ook al zo’n intelligente keuze van het Muscom.