Copytaria – Nieuws voor deelnemers 17/10/2009

Copytaria blijkt goed aan te slaan. We krijgen veel positieve feedback, en het artikeltje in de Adformatie was natuurlijk een leuke opsteker. Inmiddels hebben zich 52 tekstleveranciers van zeer divers pluimage ingeschreven (welkom, welkom!). Mensen met 15 jaar ervaring, maar ook starters die Copytaria willen gebruiken als springplank. Deze laatste groep kreeg een aparte categorie, zodat de opdrachtgevers weten waar ze aan beginnen.

Linken naar Copytaria
Goed, aanbod zat dus. Nu nog wat vraag. Ik bedacht dat het misschien een slim idee zou zijn als alle deelnemers Copytaria ook op hun eigen site zouden vermelden. Bijvoorbeeld op je linkpagina. Maar je kunt het systeem ook aanbieden als laagdrempelige manier voor potentiële klanten om kennis met je te maken.
Natuurlijk loop je daarmee ook het risico dat de klant op Copytaria een concurrent tegen komt, maar als iedereen meedoet, gaat het voordeel (veel klanten op Copytaria) vanzelf weer opwegen tegen het nadeel.
Zelf heb ik in ieder geval deze optie al op mijn homepage vermeld. Mede natuurlijk om een linkje naar Copytaria te creëren vanuit een site met enige Google-credibility (ahum).

SEO teksten
Tot mijn schande moet ik zeggen dat Copytaria nog niet optimaal in elkaar steekt. Ik heb mijn Franse webbouwer gevraagd om in het CMS bij elke pagina de mogelijkheid te bieden keywords en een description te maken. Dat kan ook, maar wat ik invul komt nog nog niet in de source code van de desbetreffende pagina’s terecht. Was ik vergeten te melden waarschijnlijk, dat dat óók moest. Wordt aan gewerkt.

Buitenlandse server
Ik had bedacht dat het misschien slim was om de site te parkeren op een andere server dan mijn andere sites. Links vanaf dezelfde server zijn immers een beetje incestueus. Copytaria staat nu op een Franse server. Helaas blijkt dat Google hierdoor wat moeite heeft met accepteren dat Copytaria echt een Nederlandse site is. Heeft zijn tijd nodig, schijnt.

Betalingssysteem
Ik was in het begin van plan alle betalingen via Copytaria te laten lopen. Dat vind ik bij nader inzien toch geen goed idee. Te veel gedoe en wat moet ik met ál dat geld op mijn rekening? Binnenkort (nu nog niet!) ga ik je dus vragen om in te loggen en je profiel aan te vullen met je PayPal-account en je bankgegevens. De klant kan dan kiezen om óf jou direct via PP of creditcard te betalen, óf een rekening laten genereren met jouw gegevens er op.
In beide gevallen is het bedrag vrij. Maar wat hij ook doet, jij krijgt direct een mailding van het ingevulde bedrag, zodat je eventueel kunt weigeren (paypal berekent geen kosten over teruggestorte bedragen). Op elke pdf-rekening staat duidelijk vermeld dat de klant de tekst pas ná het overmaken van het geld mag gebruiken. Dus als het goed is, gaat hij je binnen een paar dagen betalen. Boter bij de vis. Wat dan meteen een extra vet selling point van Copytaria is.

Tot zover het laatste nieuws
Je ideeën of aanvullingen zijn welkom via de mail of hieronder.