Gezellige voorlopige omgeving voor Krek.blog

Jarenlang maakte ik plezierig gebruik van de software’Ideablog’, gebouwd door Alex de Haas. Het is nu echter zózeer achterhaald door de moderne techniek, dat Alex geen gebruikersondersteuning meer biedt. Jammer, maar goed, ik wilde toch al overstappen op WordPress. Ik vroeg daarom WP-wizzard Erik de Vries van WP Webbouw mijn blog te verhuizen. Helaas ben ik daarbij wat te voortvarend te werk gegaan. Helemaal vergeten dat je éérst alles moet saven en overzetten en zo, en dan pas de DNS-gegevens wijzigen. Ja, ik weet het… sukkel!

Goed, hoe dan ook, mijn oude hosting company was zo vriendelijk mijn blog naar me te sturen als SQL-dump, en Erik heeft de database met artikelen zolang even in de vormgeving van mijn andere Ideablog gehangen. Zo kan Google alles weer gewoon vinden, zodat mijn ranking niet te veel klappen krijgt. Vandaar dat Krek.Blog en Hollandais en France nu tweelingzusjes zijn. Op het oog identiek, maar met geheel andere inhoud.

Wel leuk dat ik nu ook kan profiteren van de gezellige random wisselende kopfoto’s. Het zijn er bijna 100, gemaakt door de bezoekers van Hollandais en France. Reksept!