Hallenbouw, fabricage en verkoop van systeemhallen en industrietenten

We hebben het hier tot nu toe niet over de constructie van bedrijfshallen gehad, terwijl de bouw van metalen hallen en industriële tenten toch een reuze interessant onderwerp is. Maar ja, dit weblog gaat nu eenmaal vooral over bouw van zinnen en constructie van tekst. Met systeemhallen, tijdelijke bedrijfsruimten en industrietenten hebben we hier weinig te schaften. Nou vroeg ik me af… kan ik er desondanks in slagen hoog te scoren op dit soort branchevreemde termen?

1: partytenten, 2: hallenbouw 3: industrietenten
Ik heb eens gekeken wat de concurrentie doet. Stel, ik wil een bedrijfshal kopen. Bij de term ‘hallenbouw’ vind ik 14.200 hits. Zoek ik op ‘industrietenten’ dan kom ik op nog veel minder: slechts 1.170 gevonden pagina’s. Voor ‘partytenten’ weer wat meer: 168.000 hits. Maar goed, dan heb je de particuliere markt er natuurlijk ook bij.

Concurrentie in sites over bedrijfshallen
Al met al valt het me redelijk mee. De bouw van loodsen en hallen is een industrie waar letterlijk en figuurlijk flink wat volume in om gaat. Een beetje bedrijfshal, systeemhal, opslagloods of semi-permanente tent met geïsoleerde wanden kost al gauw meer dan 50.000 euro. Dus je zou zeggen dat de bouwers van dit soort industriële opslagtenten en stalen of aluminium hallen flink zullen investeren in een goed vindbare site. Dat ga ik nu ook doen. Ik ga de concurrentie aan met de hallenbouwers en investeer in het schrijven van één speciale pagina over bedrijfshallen en tenten. Sterker… ik ben al begonnen!

De tijdelijke hal
Welk soort bedrijfshal je kiest, hangt natuurlijk erg af van de toepassing. Wil je dat de hal verplaatsbaar en demontabel is, dan ligt de keuze voor een gewone, robuuste tent met metalen frame voor de hand. Deze tenten worden vaak gebruikt als expositiehal, beursruimte, tentoonstellingszaal en andere evenementen.

Semipermanente industrietent
Zoek je een lichte, snel op te bouwen en goed te verwarmen tijdelijk gebouw, bijvoorbeeld voor opslag van goederen op een industrieterrein, dan kan een industriële tenthal een oplossing zijn. Deze hallen hebben wanden van textiel, geïsoleerd met een schuimlaag, waardoor er een aangenaam binnenklimaat te creëren is.

Metalen bedrijfshal
Voor meer permanent gebruik is een stalen of aluminium systeemhal de oplossing. Zo’n onderhoudsvrije fabricage- of productiehal is in ieder geval de economische keuze, zeker in vergelijking met een permanente hal in steen of beton.

Tot zover mijn volledig uit de duim gezogen beschrijving van het aanbod op het gebied van de bedrijfshallen. Hoe lang gaat het duren vóór ik de eerste pagina van Google bereik met de relevante trefwoorden? Ben benieuwd.