Krek. Blog ziet er niet uit (qua toegankelijkheid)

Mail van copycollega Dick Kalvenhaar.

Hey Krek,

Even heel kort. Ik vind je blog hartstikke leuk en waardevol. Hij ziet er qua toegankelijkheid jammer genoeg niet uit! ’t Is een beetje een zoekplaatje. Kijk er naar of laat iemand er naar kijken.
Ik denk dat je er op vakmatig vlak enorm veel goede dingen mee kunt doen. En dat zien wij vakbroeders en geïnteresseerden enorm tegemoet. Je hebt naam, vergeet dat niet!

Groet,
D*ck

Ai! Dat is pijnlijk. Dit blog is pas een paar maanden oud en nu al kritiek op de vormgeving. En nog wel van een nestor van het creatief communicatieadvies! Nou ben ik tekstschrijver en geen art director, dus is vorm voor mij minder belangrijk. D•ck zegt echter: “Het ziet er qua toegankelijkheid niet uit!” En dat terwijl ik – nog steeds volgens D•ck – vanwege mijn ‘naam’ een bepaalde plicht heb er ‘op vakmatig vlak enorm veel goede dingen’ mee te doen.

Tja, het moet natuurlijk wél toegankelijk zijn!

Nou had ik zelf onlangs kritiek op de nieuwe vormgeving van het blog van David, dat ik er met de restyling niet overzichtelijker op vond geworden. Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren. De vraag is alleen… wat kan ik doen? Ik ben maar een eenvoudige boerentekstlul en bovendien al wat ouder. De finesses van modern en toegankelijk blogdesign gaan volledig aan mij voorbij.

Nou komen hier vast wel eens mensen met verstand van zaken. Die zou ik willen vragen: wat moet ik doen om mijn blog te verbeteren, ‘qua toegankelijkheid’?

Ik sta open voor concrete suggesties!