Update van Copytaria

Inmiddels kiezen 75 tekstprofessionals voor waardebepaling achteraf. Er hebben zich vier klanten ingeschreven, maar slechts één daarvan heeft een echte opdracht verstrekt. Die wordt uitgevoerd door copywriter ‘Ram’. We horen tzt graag of alles gelukt is.

Ram en klant ‘Kruidnagelboom’ zullen zich straks wat de betaling betreft nog even moeten behelpen, want al kan de klant wel online een bedrag bieden, daar blijft het voorlopig nog even bij. De bouw van het betaalsysteem gaat helaas met de franse slag, want m’n ‘développeur’ is niet vooruit te branden. En dat terwijl het toch doodsimpel wordt. Het gaat als volgt:

De klant vult een bedrag in en de schrijver krijgt bericht. Als deze het bedrag accepteert, stuurt Copytaria geheel automatisch een rekening uit naam van de schrijver naar de klant. Op deze rekening staan dus de betaalgegevens van de schrijver, die zelf overigens een kopie ontvangt.

In principe mag de klant de tekst pas gebruiken als het geld op de rekening van de schrijver staat. Deze ‘copytaria-regel’ maakt het systeem interressant omdat de schrijver snel betaald wordt. Vooral met een Paypal-account is het een kwestie van minuten. Zelfs als het eens iets minder is dan de schrijver hoopte, hoeft hij er in ieder geval geen maanden op te wachten.

Een van de schrijvers mailde me dat hij graag een discussieforum zou zien. Nu kan ik wel een nieuw blog ergens openen, maar wellicht kan dat ook gewoon hier. Als je in de rechterkolom kiest voor de categorie ‘Copytaria dan gaan ineens alle posts alleen nog maar daar over. Handig!