Brainstormen en innoveren met de WBA Brain Chat!

Na 21 jaar freelancen in copy & concept ben ik redelijk volwassen als het gaat om conceptontwikkeling en creatief-commercieel schrijven. En doordat ik ruim de helft van die tijd vanuit Frankrijk werkte,  heb ik als vanzelf veel kennis opgedaan van online vindbaarheid (SEO), bloggen en social media. Expertise waar jij wellicht ook iets aan hebt.

Nou vind ik het spannend om mee te denken over productontwikkeling, start-ups en strategische vraagstukken, zeker voor online communicatie. Helaas is een reis van 800 km voor een paar uur brainstormen te begrotelijk en slecht voor mijn CO2-geweten. Dit soort klussen wordt daardoor schaars, terwijl ik ze juist zo bevredigend vind. Vanmiddag bedacht ik een oplossing: de WBA Brain Chat!

Wat is een Brain Chat?
Een Brain Chat is een brainstorm op afstand. Ik zit hier, jullie zitten daar en we voeren een groepsgesprek via Skype. We zien elkaar via de webcam, delen onze beeldschermen, sturen elkaar afbeeldingen, links en documenten en leggen onze ideeën vast in de chatsessie. Het is eventjes wennen, in het begin. Maar na vijf minuten vergeet je dat je elkaar niet kunt ruiken. En geloof me, niemand die dat mist!

Waarom WBA?
WBA staat voor ‘waardebepaling achteraf’. Dit betekent dat je me mag betalen wat je wilt. Van nul tot duizendmiljoen euro. Dat kan direct na de sessie, maar ook op een later tijdstip. Zo kun je éérst eens kijken wat mijn bijdrage eigenlijk opleverde. Werd je site echt beter bezocht? Sloeg de slogan in als een bom? Leveren je sales-acties meer handel op? Worden je collega’s en klanten nog steeds vrolijk van die innovatieve aanpak? Jij bepaalt  mijn waarde. Ik ben bij voorbaat akkoord.

WBA eng?
Sommige mensen vinden WBA eng. Die zijn bang dat ze te weinig betalen. Of erger… te veel. We kunnen daarom ook afspreken dat ik je gratis help. Brainstormen stimuleert me, geeft me nieuwe energie. Dat is al beloning genoeg. En denk je dan na een tijdje: “Tjonge, dat was toch wel een waardevolle bijdrage van die Hakkenberg.”? Dan geef je me gewoon een bonus. Dat hoeft niet per se geld te zijn. Een mooie fiets, gadget, hotelbon of je eigen product of dienst mag ook.

Proberen?
Je hebt niks te verliezen. Als je durft, stuur me een briefing, projectomschrijving of vraag en we maken een afspraak. En voor je het weet heb je je eerste Brain Chat.