Zin in een veranda met zonwering

volledig dichte veranda met zonweringEen van de handicaps van het vak van copywriter is dat je met je promotieteksten voor allerlei handige, nuttige en onmisbare diensten en producten ook jezelf lekker maakt. Zo schreef ik ooit de website van U-Clinic vol en verlang ik nu, na jaren, nog steeds naar een diepgaande aambeienbehandeling.

Nee, da’s gekkigheid natuurlijk. Maar wat ik wél bijzonder cool vind, zijn de mooie maatwerk veranda’s en hoogwaardige zonweringen waarvoor ik de SEO webteksten mocht schrijven in opdracht van Van Beem Buitenleven. Ik was laatst in hun showroom in Zwanenburg (7 dagen per week geopend, mensen!) en er zaten toch echt een paar pareltjes tussen. Nou hebben wij hier in de Zuid-Bourgogne een betonnen patiotuin van 5×8 meter, dus echt de moeite is het niet, maar toch denk ik wel eens dat zo’n veranda met zonwering heel mooi zou zijn tegen onze achtergevel. Sterker, hoe meer ik de sitebezoeker probeer te overtuigen van het nut van een veranda met zonwering, des te heviger ik het zelf voel:

“Ik wil een veranda met zonwering!”

Maar als ik realistisch ben, weet ik dat het onzin is. We houden geen van tweeën echt van buiten zitten, dus dan is de investering in zo’n veranda met zonwering toch een beetje zonde.

Trouwens, wat is dat toch met dat ‘buiten zitten’? Vooral Nederlanders die hier op bezoek komen willen bij het minste geringste zonnestraaltje buiten de tafel dekken voor een heerlijke ‘al fresco’ lunch of diner, waarbij je moet concurreren met felle zon, brandende hitte of koude windvlagen, wespen, muggen, barbecuende buren en ander ongedierte. Nee, dat is niks voor ons. Dus mocht ik ooit voor een veranda gaan, dan liefst eentje met rondom gesloten wanden en een dicht dak. Lekker beschut en met veel schaduw zodat je gewoon kunt zien wat er op je beeldscherm gebeurt. En dan liefst op een koele en afgesloten plek, ergens midden in het huis of zo, waar je het geleuter en gebraad van de buren niet kunt horen en ruiken.

Wacht eens! Zo’n fijne, beschutte veranda heb ik eigenlijk al! Alleen noemen wij deze plek thuis ‘Gregor’s kantoor’. Midden in het huis in een koel en donker gewelf zonder ramen en met alle privacy. En dan ook nog eens met cross trainer, geluidsinstallatie, een LP-verzameling en een beamer voor online films. Dát is pas een mooie veranda met zonwering!