Nieuw! Quick & Dirty SEO website bouwen

voorbeeld under construction tekst, tijdelijke webpagina, SEO tekst
Zonde!

Je hebt een nieuw bedrijf of een cool nieuw product. Dus de beslissing is snel genomen. “We laten een nieuwe website bouwen!” Yay! www.onscoolenieuweproduct.nl is beschikbaar, dus online met die hap! Maar dan begint het geëmmer. Een website bouwen is een complex proces. Het bespreken van doelgroep en strategie en het opstellen van een functioneel ontwerp duurt al een eeuwigheid. Interaction design? Wireframe? User Stories? Information architecture? Visual design? Look & feel? Ja, allemaal belangrijke stappen in het bouwproces. En pas daarna kan de site zelf gebouwd worden. Kortom… je bent zo een half jaar verder.

Tijdens dit proces ligt je url te verstoffen. Natuurlijk, er staat al wat online. Reclame voor de webhost, of op zijn best een even in elkaar geflanste pagina ‘Binnenkort komt hier Ons Coole Nieuwe Product‘. Maar dit levert niets op. Hooguit de bevestiging voor Google dat er nog steeds niks te zien valt op onscoolenieuweproduct.nl.

Vooral interessant voor de hosting company, dit.

Werk aan je ranking met een tijdelijke site!
Ik kan je helpen je gloednieuwe url meteen voor je aan het werk te zetten, zodat je al tijdens het bouwen van je uiteindelijke definitieve site aan je Google ranking werkt. Simpelweg door een rudimentaire maar uitstekend geoptimaliseerde site vol te schrijven met reclame voor je coole nieuwe product. Een site met drie à vier landingspagina’s, met de juiste key words vervat in een overtuigend verkoopverhaal. Sterker, je kunt zelfs al de mogelijkheid bieden om pre-orders te plaatsen, of nadere informatie aan te vragen. Zo helpt je tijdelijke site al direct mee om je klantenbestand op te bouwen. Goed idee? Neem nu meteen contact met mij op

Wat kost een tijdelijke website bouwen?
Voor de goede orde, ik bouw geen websites. Ik schrijf ze alleen maar vol. Je kunt het beste een standaard WordPress template gebruiken. Er is keuze uit vele tientallen gratis sjablonen, stuk voor stuk uitstekend te optimaliseren voor Google. Eventueel kunnen we ook een van die standaard-sites iets aanpassen om hem meer ‘eigen’ te maken (zoals dit blog aansluit bij mijn huisstijl). Dat hoeft niet veel meer dan een paar honderd euro te kosten. Het is immers niet de bedoeling om een geheel functionele site te bouwen met alles er op en er aan. Het is puur een tijdelijke etalage die je klanten en prospects alvast informeert over al het prachtigs dat er gaat komen.

Wat kost de website-tekst?
De prijs voor een complete werkende website ligt een beetje aan de complexiteit van je boodschap en je product. Ga maar uit van zo’n 200 euro startkosten plus 150 euro per pagina. Dat is inclusief voorgesprek/briefing, zoekwoordenonderzoek, categorieën aanmaken, SEO-copywriting door een échte professional, overleg over het te kiezen template en een eerste ruwe versie online zetten. Dus voor zo’n 500 euro ben je al vindbaar en gaan de juiste trefwoorden voor je aan het werk! Vraag niet hoe het kan…

Bloggen voor nóg meer effectiviteit
Wordpress is eigenlijk blog-software, dus het is heel eenvoudig om je bezoekers op de hoogte te houden van het laatste nieuws over je coole nieuwe product. Sterker, je kunt zelfs berichten over de voortgang van je definitieve site! Voor een relatief gering bedrag help ik je regelmatig een artikeltje schrijven, zodat Google ziet dat je site ‘leeft’ en ook bezoekers steeds terug komen. Net zo lang tot ze op onscoolenieuweproduct.nl eindelijk de coole nieuwe site aantreffen.

Voorbeelden
In de afgelopen jaren heb ik diverse tamelijk lelijke sites online gezet puur en alleen om hoog te scoren op bepaalde zoektermen. Zoals de standaard gratis WordPress site van No Bug Informatique die het goed doet op ‘reparation mac macon‘. Een ander voorbeeld is jaren50jaren60.nl, geoptimaliseerd op ‘jaren 50 meubels‘. Snap je meteen waarom ik voorstel ook een echte sitebouwer in te schakelen als je je eigen huisstijl wilt integreren. Het is een bijzonder lelijk ding, maar qua SEO werkt hij perfect!

Posities één, twee en drie.

Actie!
Heb je geen zin om te wachten tot een écht professioneel website-design & ontwikkelingsbedrijf zo ver is dat je eindelijk online kunt? Wil je binnen een week je url koppelen aan een uitstekend geoptimaliseerde site die al direct begint te werken aan een goede Google-positie op in overleg bepaalde zoekwoorden? Neem dan nú contact met mij op.

Eén gedachte over “Nieuw! Quick & Dirty SEO website bouwen

  1. Hallo.
    Hele duidelijke uitleg voor de website te maken.
    Ik heb hem met plezier gelezen en kom er maar al te graag op terug als ik even geen antwoorden weet.
    Bedankt.

Reacties zijn gesloten.