SEO-copy laten schrijven op commissiebasis – hoe slim is dat!?

Heb je soms SEO-copy nodig voor een webshop of andere commerciële site? Wil je graag een professionele copywriter en SEO-specialist inhuren maar durf je niet blind te investeren in kwaliteit? Denk dan eens aan betaling op basis van No Cure No Pay: een uiterst slimme manier om een tekstschrijver in te huren.

SEO-copy per uur of per katchiingg?

Stel je hebt een budget van 400 euro en je wilt een ontzettend goede copywriter inhuren voor het vullen van je online winkel of andere verkoopsite. Een klus die zo’n acht uur schrijfwerk zal kosten. Dat wringt. Een ontzettend goede copywriter krijg je namelijk niet voor €50,- per uur. Tenminste… mij niet. Wat ik wél met je wil afspreken, is dat ik je grote korting op doorwrochte SEO-copy geef in ruil voor een aandeel in het verkoopsucces. Sterker, ik ben onder voorwaarden zelfs bereid om teksten te schrijven tegen een beloning, geheel gebaseerd op het rinkelen van jouw kassa: katchiingg!

Nek uitsteken voor 1,5 meter brood

Ik deed dit onlangs voor Brood XXL, een webshop voor XXL kerstbroden en paasbroden als relatiegeschenk. De eigenaar vond mij via Google en vroeg een offerte voor de SEO-copy van zijn site. Na wat mailen en bellen over en weer kwamen we uit op een prijs per verkocht brood. Vorig jaar had hij al de nodige broden verkocht en er waren ook nu weer wat bestellingen, dus ik was min of meer zeker van een basisvergoeding. Het was nu aan mij om de omzet zodanig te verhogen dat ik toch aan een knappe uurprijs zou komen. Ik kan nu al verklappen dat dit heel aardig gelukt is.

Geen extra investering, wel meer winst

Eigenlijk een heel slimme zet van mijn klant. Hij moest tóch investeren in een tekst en op mijn site had hij gezien dat ik best aardig kon schrijven. Zonder extra verkoopsucces zou de commissie hem dus voor weinig geld een goede site-tekst opleveren. Bij stijgende omzet moest hij mij voor elk extra verkocht brood weliswaar meer betalen, maar zou hij ook zelf meer verdienen.

Het resultaat telt

Ik was natuurlijk beregemotiveerd en heb mijn best gedaan om niet alleen een top-SEO-tekst te schrijven maar ook op andere manieren de verkoop van XXL kerststollen op te stuwen. Reclame gemaakt via Twitter en Facebook, artikelen geschreven op mijn blogs, zelfs mijn klanten gemotiveerd om dit jaar XXL rozijnenbrood te bestellen als relatiegeschenk. Alles voor meer backlinks en meer handel. Resultaat: de site stond pront bovenaan bij Google, de klant heeft een uitzonderlijk kerstbrodenjaar gedraaid, en ik heb meer gefactureerd dan ik ooit voor deze klus had durven vragen. Al met al kende het XXL kerstbroodavontuur dus een happy ending.

Heb jij een webshop en SEO-copy nodig? Daag me uit!

Natuurlijk pak ik niet alles aan. Ik moet vertrouwen hebben in jouw kwaliteit, die van je product en van je site. Maar als je al een bepaalde omzet draait en je wilt een flinke plons maken in de Google-vijver, dan ga ik graag met je in gesprek over mogelijke samenwerking op commissiebasis. Leidt dat uiteindelijk tot belachelijk dure SEO-siteteksten en torenhoge copy-facturen? Dan kun je die met een grote grijns betalen.